OM FESTIVALEN

EN FESTIVAL SOM TROR PÅ FILM I ÖREBRO LÄN.


Kick Filmfestival är en mötesplats där vi ses för att fira filmskapande i Örebro Län och visa lokalt producerade filmer för en härlig publik!


Under festivalen prisas filmer i flera klasser. Bland dessa BÄSTA FILM som utses av både jury och publik. Dessutom kvalificeras filmer vidare till NOVEMBERFESTIVALEN (Arena för ung svensk film, för regissörer mellan 16-26 år) och NOOMARATON (Riksfinalen i att göra film på 24 timmar). 


Observera att filmer till NOOMARATON inte anmäls via Kick Filmfestival, utan via Region Örebro län. Länk: www.regionorebrolan.se/noomaraton


Kick Filmfestival kommer ha sin utgångspunkt på Kulturkvarteret i Örebro stad och kommer att hållas den 6-7 september. Kulturkvarteret är en utmärkt mötesplats med sina fantastiska visningsmöjligheter samt goda mingelytor. Vi hoppas skapa en årlig fest för alla inblandade!


Anmälning av film


Festivalen kommer att visa aktuell film som har producerats senast året innan festivalen går av stapeln. Exempelvis kommer Kick 2024 visa filmer producerade 2023 samt 2024. Detta för att skapa en festival angelägen för sin tid och omgivning.


Festivalen kommer prioritera filmer med konstnärligt syfte, exempelvis dokumentär-, konst- och fiktionsfilm. Festivalen kommer inte visa reklam/informationsfilm med tydligt syfte att sälja/informera om produkter, tjänster etc.


Festivalen tar emot anmälningar där filmens regissör är bosatt i Örebro län eller om filmen har ett produktionsbolag bakom sig med säte i Örebro län.


Vi tar emot filmer oavsett speltid, men var vaksamma på den maximala speltiden för specifika tävlingar/kvalifikationer. 


DEADLINE för anmälan av film är den 9e augusti 2024.

Novemberfestivalen


Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmskapare. Festivalen är en unik årlig mötesplats där filmskapare och publik kan dela upplevelser, åsikter och skapa kontakter över regionala gränser.


Festivalen erbjuder visning av filmerna i tävlingen, seminarier och möten med personligheter inom filmbranschen såväl som festligheter och en prisceremoni. 


Läs mer om festivalen här

Noomaraton


Noomaraton är en regional filmtävling där alla är välkomna att delta - gammal som ung, amatör som proffs. Filmtävlingen genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år.


Under 24 timmar ska du och ditt lag göra en film utifrån ett på förhand givet tema. Filmen ska också innehålla tre givna föremål och skildra tre platser som har betydelse för historien. Kriterierna tillkännages vid tävlingsstart.


Läs mer on anmälan och regler här

LÅT OSS ARBETA TILLSAMMANS


Har ni tankar om hur festivalen skulle kunna bli bättre? 

Vi är öppna för att diskutera samarbeten, sponsring och förslag!